K&L marktplaats

Aangeboden: turnpakje Agiva, maat 8. €30 euro.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een mooie warme lentedag: op naar Winterswijk voor de districtsfinale 4e divisie. Lianne, Mandy, Andra en Milou gaan vandaag de strijd aan met turnsters uit Gelderland en Overijssel voor de titel districtskampioen.

Met een wat stille, beetje nerveuze Lianne, die wellicht een teamgenootje mist vandaag , beginnen we op balk.

Het inturnen gaat prima, dus vol vertrouwen beginnen we. Het loopt prima, strak en beheerst, jammergenoeg een val na de loopsprong en ook bij de koprol. Maar niet getreurd, snel vergeten en concentreren op vloer. Zou de overslag vandaag lukken? Het gaat lekker, rustig, niet te gehaast turnt ze haar oefening, de overslag gaat redelijk, verder alles plusjes geturnd en geteld. Keurig gedaan!

Sprong volgt, dat ging vorige keer niet lekker, veel op getraind, dus spannend. Inspringen gaat redelijk, dus we gaan er er voor.

De handstandplatval gaat veel beter dan de vorige keer, prima! En ook de streksprong is netjes! Goed gedaan!

We besluiten de wedstrijd, in een bloedhete, supervolle turnzaal, met brug. Zou een extra plusje nu gehaald worden? Zeer zeker, Lianne turnt een hele mooie oefening, prima zwaaitjes, hoge opzwaai: alle plusjes geteld, goed voor een 6e plaats op brug. Super!

Al met al een meer dan prima geturnde wedstrijd, die met 2 vallen op balk toch een zeer knappe 12e plaats (van 32 deelnemers) oplevert.

Wij zijn samen heel tevreden en trots!

 

Ondertussen was de warmte in de turnhal tot zeer grote hoogte gestegen en begon Andra in wedstrijd 4 op brug, ze turnde netjes en beheerst. Helaas werd 1 eis niet geteld dus kwam haar D-score wat lager uit. Mandy turnde daarna, ze haalde alle eisen, maar had wel 2 stopjes in haar oefening, maar een prima score! Milou moest als laatste van het drietal, ze turnde heel mooi en ruim zonder een stopje, ze behaalde de 4e score van de dag op dit toestel! Een 11,100, keurig!

Het volgende toestel was balk. Niet een hele fijne balk, je zag alle turnsters veel wiebels en vallen maken. Mandy mocht nu als eerste van de drie starten, ze had een aantal wiebels maar werkte ook netjes. Ze haalde haar boogje-spagaatsprong combi! Daar was ze heel blij mee, dit was haar doel. Een 11.000 kreeg ze op dit toestel. Milou mocht daarna, ze begon prima. Maar raakte het ritme kwijt en had wat haperingen hier en daar, ondanks dat turnde ze wel goed. Geen enorm grote fouten maar wel te langzaam geturnd, waardoor ze over de maximaal toegestane tijd ging, dit levert een kleine extra aftrek van 0,1. Met een hoge hoeksteun bij haar opsprong onderscheidde ze zich van de rest. Als laatste mocht Andra turnen, ze heeft al enige tijd last van haar lies en met inturnen voelde ze steeds meer pijn. Ze hield zich sterk en ging ervoor! Ze kwam niet lekker uit haar loopsprong, waardoor ze deze eis helaas niet kreeg. Daarentegen redde ze het voor het eerst haar combi radslag-arabier door te turnen, yes! Bij haar pirouette ging het bijna mis, maar ze bleef er op.

Daarna naar vloer. Na lang wachten, i.v.m. muziekproblemen mochten we eindelijk aan de slag. Mandy kan dit toestel heel goed, maar ging voor safe en sprong geen streksalto, daarbij mis je een eis. Helaas werd haar gymnastische eis ook niet geteld en viel ze bij overslag salto. Hierdoor heeft ze veel punten laten liggen.

Milou durfde het nog niet aan om alles te turnen wat ze kon, hierdoor miste ze ook 2 eisen. Daarnaast vergat ze een gymnastische combi waardoor ze een lage D-score had, maar wel de hoogste E-score op dit toestel. Andra ging super goed op dit toestel, kwam niet goed uit voor haar streksalto achterover dus maakte er hurksalto van. Verder keurig en dit werd beloond met een 11.000. Als laatste toestel was sprong. Alle drie turnde een half in, half uit. Ze werden alle drie beloond met cijfers dik in de 11. Tevreden afgesloten. Na lang wachten en een uur uitloop, was de prijsuitreiking. Helaas geen medailles, Mandy werd uiteindelijk 28e met een totaal van 41,500. Andra werd 18e met een totaalscore van 43.050 en Milou werd ergens verrassend 5e met een totaal van 44.550 met maar een kleine achterstand vanaf het podium! Op naar de toestelkampioenschappen in juni!