K&L marktplaats

Aangeboden: turnpakje Agiva, maat 8. €30 euro.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3x goud en 3x zilver!

Eindelijk: nadat alle onze andere turnsters al verschillende wedstrijden hadden geturnd was het nu tijd voor de eerste Regiowedstrijd voor onze jongste turnsters:de pre en pre pre instappers.
Voor een aantal is dit hun allereerste wedstrijd op regionaal niveau. Er is heel hard getraind de afgelopen periode, dus vol goede moed en met heel veel zin gingen we richting Rijssen.

Anna en Sarah, pre instap D3, mochten de dag voor ons beginnen. Een beetje gespannen toch wel, hun eerste regiowedstrijd en ze zijn nog maar sinds enkele maanden bij ons aan het trainen. Zouden ze alle oefeningen nog helemaal kennen? Met heel veel zin starten we op vloer. Beiden turnden een nette, strakke oefening zonder iets te vergeten! Een mooi begin, de spanning was er een beetje af. Sprong volgt;
Sarah liet mooie handstandplatvallen zien en Anna 2 nette zweefrollen. 
Op naar brug: beiden turnde de maximale Dscore en strak brugturnen. Goed voor een 6e plaats op brug voor Anna en 4e voor Sarah. Hoe knap! Op naar het laatste en toch meest spannende toestel, de balk.
Schijnbaar nog redelijk relaxed turnde Sarah een heel beheerste, strakke oefening die zelfs goed was voor een 1e plaats op balk. Anna, toch nog wat gespannen zoals ze zelf zei, liet eveneens een keurige oefening zien, rustig en strak. Netjes gedaan!
Ondertussen waren de volgende deelnemers binnen en konden we gezamenlijk de prijsuitreiking zien. 
Wat een mooi resultaat: Anna 9e, hoe knap en nog niet eens alle plusjes geturnd, en een zeer fraaie 1e plaats, goud, voor Sarah!
Een prachtig begin van onze wedstrijddag voor deze toppers!

Daarna was het de beurt aan de pre instappers D2 Liz, Rinske, Minou, Sanne en Lineke en in de andere baan Lynn onze D2 pre pre instapper.
De pre instappers begonnen, lichtelijk nerveus toch allen, eveneens op vloer: stuk voor stuk mooie strakke oefeningen, bijna had Sanne de handstanden vergeten maar gelukkig bedacht ze zich en turnde ze alsnog, knap hoor! En wat een resultaat op vloer, ze werden op dit toestel 5e, Rinske, 4e Sanne, 3e Minou, 2e Liz en 1e Lineke. Geweldig toch! Op naar sprong: hoe gaan de handstandplatvallen? Netjes, bij alle meiden, hier en daar kan hij nog wat strakker, maar we zijn tevreden. De meiden blijven goed gefocust, hebben het heel gezellig samen, dus op naar brug. Hoe gaan de zwaaitjes, zijn het er echt 3 en gaan de buikdraaien goed? De oefeningen zijn strak, een enkele opzwaai bij de buikdraai is niet helemaal hoog genoeg, maar 
wederom mooie cijfers, Liz 1e op brug, Minou en Sanne 2e, Lineke 7e en Rinske 11e. 
Tot slot de spannende balk: hier en daar wat gespannen gezichten maar we gaan er voor: Lineke begon, strakke oefening, heel beheerst, maar .....de zweefstand vergeten! Zo jammer! Dat kost haar 2 punten. De rest volgde met stuk voor stuk mooie oefeningen, strak geturnd, en gelukkig wel met zweefstanden. Mooi gedaan.
In afwachting op de prijsuitreiking kwamen de 3 turnsters voor de laatste wedstrijd binnen. Samen wachten we af. En wederom een superresultaat: Lineke 10e, Rinske 5e, Sanne 4e, Minou 2e en Liz 1e!!!! Zo knap gedaan. Wat een feest!

Op de andere baan in wedstrijd begon pre-pre-instapper Lynn aan haar wedstrijd. Het was haar eerste regiowedstrijd en daar was ze wel een beetje zenuwachtig voor. Ze begon op balk waar ze als laatste van haar groepje mocht laten zien wat ze kan. En dat ging heel goed! Ze zette een hele nette oefening neer bijna zonder wiebeltjes. Een goed begin! Op naar vloer! Daar gingen we letten op grote loopsprongen en rechte armen en benen. En dat lukte! Weer zette Lynn een hele mooie oefening neer. Bij sprong deed Lynn twee keer een hele nette handstandplatval die tot in de tenen gespannen was. Als laatste mocht Lynn op de brug laten zien wat ze had geoefend. Met hele nette zwaaitjes, een mooie buikdraai en een lange hoekhang sloot Lynn haar wedstrijd af. En wat was het goed gegaan! Tijdens de wedstrijd lekker kletsen en grapjes maken maar als het haar beurt was om haar oefening te laten zien, kon Lynn zich goed concentreren en laten zien wat ze in huis heeft. Hierdoor heeft ze een hele knappe 2e plaats gehaald! 

Zouden we deze feeststemming kunnen voortzetten in wedstrijd 3? Pre pre instapper D3 Evy en Pre instappers D1 Anne en Bo sluiten de dag af.
Ook voor Evy was dit haar eerste regiowedstrijd en er kwamen er iets meer zenuwen om de hoek kijken. Zo een wedstrijd is dan toch wel heel spannend. We mochten beginnen op vloer. Ze begon heel netjes met een mooie radslag. De koprol achterover paste maar net op de mat, maar het ging goed! Heel netjes gewerkt en goed afgemaakt. Op naar sprong. Hier liet Evy haar allermooiste zweefrol zien. De jury was helaas heel streng en vond hem iets minder mooi. Dat hoort er helaas soms ook bij. Nog twee onderdelen te gaan. De concentratie erbij houden was soms nog wel een opgave. De wedstrijd duurde vrij lang en je bent natuurlijk maar kort aan de beurt. Bij brug probeerden we de concentratie weer goed erbij te hebben en daar kwam dus ook een hele mooie oefening uit. Evy ging letten op rechte benen en dat is haar heel goed gelukt. Als laatste toestel was balk aan de beurt. De balk is erg dun en met een klein foutje kun je er al af vallen. Maar Evy liet zien dat ze de oefening goed beheersde en goed kom onthouden en dat werd door de jury gewaardeerd! Evy heeft de hele wedstrijd heel netjes geturnd wat haar uiteindelijk een hele knappe 8ste plek heeft opgeleverd.

Bo en Anne beginnen ook op vloer. Beiden halen de maximale D score en laten mooie strakke oefeningen zien. De overslag van Anne lukt! Niets vergeten! Dit resulteert in een 2e plaats op vloer voor Anne en een mooie 1e plaats voor Bo! De meiden zijn goed gefocust en hebben er echt zin in dus op naar sprong. De streksprong van Bo ziet er een beetje uit als een skate sprong, jammer, maar de handstandplat van allebei is netjes! Brug volgt: Anne neemt geen risico met de buikdraai dus die is iets ingehouden maar verder een toffe oefening. Bo laat eveneens een beheerste en nette oefening zien met mooie zwaaitjes.
De cijfers zijn mooi, dus we gaan ervoor op de balk. Wat lichte spanning te zien bij Anne maar vol vertrouwen laat ze zien wat mooi turnen is, goede handstand, strakke bewegingen en een koprol die op de balk blijft.Top! Bo turnt een stabiele balkoefening, eveneens een goede handstand, mooie loopsprong en gelukkig ook geen val bij de koprol. De meiden zijn klaar en zelf zeer tevreden. Nu afwachten wat het waard is. En jawel onze feeststemming wordt nog groter: beiden staan op het podium: Anne haalt het zilver en Bo het goud! Wat een feest!
Al met al hebben we er met zijn allen een geweldige mooie turndag van gemaakt en kunnen we trots zijn op onze turnsters!