K&L marktplaats

Aangeboden: turnpakje Agiva, maat 8. €30 euro.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tickets districtsfinale voor Lianne, Mandy, Andra en Milou

De instappers Celina en Lianne startten hun finale op vloer, we hadden flink getraind op de gesloten overslag en afwerking van de oefening, dus benieuwd hoe het zou gaan. Celina turnde een nette, strakke oefening, overslag was oké, ook de draaitjes de goede kant op.Keurig!

Sterk begin en 2e op vloer! Lianne volgde met eveneens een goede oefening,overslag  ook redelijk goed, hier en daar wat kleine slordigheidjes. Sprong volgde: beiden lieten een mooie streksprong zien. De handstandplatval van Celina was prima, die van Lianne was wat minder, ze kwam tot zit.

Daarna volgde brug: nette oefeningen van allebei, mooie zwaaitjes:

prima. Balk sloot de wedstrijd af: Celina was het op balk even helemaal kwijt met als gevolg 3x de balk vroegtijdig verlaten, erg jammer. Lianne turnde een hele strakke balkoefening, prima afgesloten! 2e plaats op balk!

De beste 12 turnsters mochten door naar de districtsfinale en daar is Lianne (5e) er een van, super gedaan! Celina had na 3 toestellen nog zicht op het goud, maar eindigde door de dure foutjes op balk op plaats 24.

 

In wedstrijd 3 kwam ook Lynn uit als eerste jaar junior. Ze had er zin in, maar ook wel beetje zenuwen. Ze begon op vloer. Ze liet zien wat ze in haar mars had, turnde netjes en beheerst! Helaas werd 1 eis niet geteld, maar knalde ze er wel een hele hoge arabier salto uit! Keurig, goed start van de wedstrijd! Daarna door naar sprong, tweemaal overslag. De eerst kwam ze niet lekker uit, toch doorgesprongen dus even spannend. De tweede sprong was vele malen actiever, waardoor ze veel makkelijker en beter over de pegasus ging met haar overslag. Het derde toestel was brug. Lynn begon goed met haar spreidkip. De buikdraai was net niet hoog genoeg en helaas ging haar zolendraai zo hard dat haar voeten even loskwamen van de legger. Boven turnde ze weer een mooie kip met een hele mooie en ruime salto af. Balk, daar was ze wel zenuwachtig voor. Ze wilde haar radslag salto af doen, maar was héél lang geleden dat ze die voor het laatst alleen had gedaan. Met inturnen ging deze goed met hulp, gewoon doen! Lynn heeft een hele stabiele oefening laten zien, rust en stabiliteit toonde ze. Mooie radslag en boogje gezien, knap! Toen de afsprong, jaaaaa het lukte! Ze was zo blij en we zijn zo trots! In een sterk deelnemersveld, met 1e en 2e jaars junioren heeft Lynn zich keurig staande weten te houden. Helaas geen district finale dit jaar, maar wel super trots met een 2e score op balk!

 

In wedstrijd 4 kwamen de 3 senioren uit. Ook zij startten op vloer. Andra was de eerste van de drie die in actie moest komen. Ze had er zin in, maar ook was de spanning te zien. Uiterste concentratie. Ze turnde netjes en ruim, dit gaf haar een 11,850 op dit toestel. Daarna Milou, 1 serie hebben we vervangen waardoor ze 2 eisen zou missen, maar wel voluit kon turnen. In de eerste serie liet ze haar nieuwe combi zien, salto voorover uitstap, arabier spreidhoek sprong. Erg ruim! Goed gestart, nette choreo en mooie combinaties, waardoor ze toch nog een redelijk D-score bij elkaar wist te krijgen. Mandy moest daarna. Mandy had was kleine aanpassingen gedaan in volgorde, waardoor ze haar eisen nu wel ging halen t.o.v. vorige wedstrijd. Mandy turnde erg netjes en ruim, ze haalde de hoogste score op dit toestel van de wedstrijd, 12.050. Daarna sprong, bij Andra verliep het wat minder lekker met inturnen, toch liet ze 2 redelijke sprongen zien, maar niet helemaal zoals ze kan zien, dit was helaas ook terug te zien in haar score. Milou en Mandy sprongen twee beheerste half in half uit, voor Milou was dit 2 jaar geleden dat ze deze sprong op een wedstrijd sprong, extra blij dus! Als derde toestel brug, Andra turnde prima door, maar 1 stopje beneden, maar hierdoor haalde ze wel de horizontaal eis. Haar afsprong salto half gaf haar weer net een tiende meer in de D-score. Milou turnde alles helemaal door, ruime opzwaaien en erg netjes en beheerst, dit gaf haar een score van 10,750 en de derde score van de dag op dit toestel! Mandy was daarna aan de beurt, ook zei had beneden een stopje maar turnde verder alles door, keurig gedaan! Het laatste toestel was erop of eronder. Veel turnsters vielen van balk en toch altijd even spannend. Andra was als eerste op dit toestel, netjes gedaan, helaas bij de pirouette een grotere wiebel, maar ze bleef met alle elementen op het toestel, yes! Dit gaf haar een 11,150. Hierna was het de beurt aan Milou. Heel stabiel en goed begonnen, na de radslag helaas een wiebel. Doorzetten en verder gaan, ze turnde wat kleiner en minder zeker. Na de pirouette draaide ze iets te ver door. Ondanks dat toch een E-score van 8 rond. Als laatste mocht Mandy, netjes en beheerst doorgeturnd met een nieuwe combi boogje spagaatsprong, goed gedaan! Kleine wiebel maar ondanks dat een 11.100 behaald! Ze waren alle drie tevreden, nu was het afwachten. Met de prijsuitreiking krijgen we gelijk te horen welke meiden zich plaatsten voor de district finale op 21 april. Helaas geen prijs, nu afwachten. Mandy 4e! Milou 5e! Andra….6e! Super! Alle drie door en naast elkaar, lichtelijk verbaast mochten ze naast het podium op vloer plaats nemen. Erg trots, drie weken lekker trainen, puntjes op de i en op naar Winterswijk.