K&L marktplaats

Aangeboden: turnpakje Agiva, maat 8. €30 euro.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goud voor Chantal!

Een succesvol turnweekend op 17 en 18 december in Hengelo en Deventer. Resultaat: goud en vele podiumplekken bij het kerstballentoernooi!


De jeugd2-turnsters en pupillen 2 N3 turnden in wedstrijd 2 tegelijk hun tweede plaatsingswedstrijd. Ruth en Sari begonnen direct sterk als eerste twee turnsters op brug. Beiden een oefening met een mooi ritme helemaal doorgeturnd. Helaas beoordeelde de jury deze niet zoals gehoopt, jammer! Dewey en Morgan hadden een wat lastigere start. Daar waar Morgan de vorige wedstrijd nog een 2e plaats op balk neerzette, lukte het deze keer minder goed om de zenuwen in bedwang te houden. Ook Dewey kon niet in de goede focus komen zoals ze op de trainingen laat zien. Balen!
Ruth turnde haar hele balkoefening uit zonder de balk voortijdig te verlaten en eindigde met een hoge radslag-salto af! Sari turnde technisch sterk maar moest helaas met de pirouette een val incasseren.  Op vloer lieten beide pupillen 2 duidelijk vooruitgang zien ten opzichte van de eerste wedstrijd in afwerking. De series van Morgan waren geweldig zuiver, en Dewey liet met een prachtige wisselspagaat een sterke oefening zien. Ruth en Sari mochten na balk ook hun vloeroefening laten zien en deden dit prima. Sari liet zien goed aan haar uitstraling te hebben gewerkt en Ruth turnde veel beter op de muziek dan de vorige wedstrijd, keurig. Op sprong weer twee stabiele sprongen van de pupillen 2 waardoor ze na de succesvolle vloeroefening echt weer lekker in de wedstrijd zaten. Ruth en Sari sloten af op sprong waar ze allebei in de 1e sprong niet helemaal lekker turnden, maar dit recht zetten met een keurige tweede sprong. Dewey en Morgan sloten af op brug, het toestel waar het de vorige wedstrijd de mist mee in ging. Dewey overtuigde hierop door een keurige oefening te laten zien met een strakke streksalto af. Morgan heeft mentaal een super stap gezet door de salto-angst die er afgelopen weken even was te overwinnen en dit element toch knap zelf te turnen! Ruth werd deze wedstrijd 9e en Sari 12e. Het deelnemersveld van de pupillen 2 was weer enorm groot. Morgan verbeterde zich en werd 19e, Dewey noteerde deze wedstrijd een 24e plaats.

Wedstrijd 3 in Hengelo was voor de senioren. Ditmaal was de wedstrijd emotioneler dan anders. Milou turnde voor het eerst sinds lange tijd weer een wedstrijd omdat zij lang last heeft gehad van een nare blessure. Jolyn kampte ook met een blessure en kon daarom helaas niet honderd procent geven tijdens deze wedstrijd. Gelukkig hadden de meiden zoals altijd hun teamspirit bij zich en kon Maren zich dus, na een korte stop bij de vereniging, weer helemaal geven deze wedstrijd. Sprong en vloer gingen erg goed bij Maren en ook Hanne draaide een stabiele wedstrijd door de support van haar teamgenoten. Chantal was in topvorm en turnde (zoals we van haar gewend zijn) een super vloeroefening. Bij het laatste onderdeel balk was er geen moment van balansverstoring en het hele team wist op dat moment dan ook: dit kan niet anders dan een podiumplek worden! Chantal eindigde op de eerste plaats! Een fantastische prestatie!


Zondag het Kerstballentoernooi in Deventer voor de turnsters die helaas geen teamwedstrijd konden turnen in november. In wedstrijd 1 meteen 5 K&L-turnsters.
Lynn R. turnde haar eerste wedstrijd als jeugd2 turnster, dat betekent eigen oefenstof! Ze mocht meteen ook beginnen met vloer en daar genoot ze van! Eindelijk een eigen vloeroefening. Lynn turnde deze goed op de muziek en liet een mooie uitstraling zien. Ook Dewey en Morgan turnden deze wedstrijd en begonnen op vloer. Beiden hadden de dag ervoor al een wedstrijd geturnd maar verbeterden zich knap met vermoeidheid in de benen.
Instappers Lynn G. en Romée begonnen op balk. Beiden turnden een strakke oefening zonder val. Lynn R. liet op sprong twee keurige overslagen zien, een mooie prestatie na een vervelende blessure aan haar achillespees. Ook Dewey en Morgan sprongen netjes waarbij vooral de yurchenko van Dewey opviel! Lynn G. en Romée lieten de vorige wedstrijd zien dat er op vloer nog veel winst viel te halen. Vooral Lynn verbeterde zich in de afwerking hiermee enorm en neemt dit vertrouwen mee naar de 2e plaatsingswedstrijd.
Op brug lukte de zolendraai bij Lynn R. helaas net niet in de wedstrijd, maar een groot pluspunt was de kip die zonder tussenzwaai meteen heel ruim lukte! Dewey liet weer een stabiele oefening zien, evenals de dag ervoor. Bij Morgan sloeg de vermoeidheid toe bij brug waardoor we besloten hebben geen risico te nemen en daardoor de afsprong over te slaan. Romée en Lynn sprongen goede overslagen over de pegasus. De strakke vorm bij de yurchenko was een beetje zoek nog.
Balk was voor Lynn R., Morgan en Dewey het laatste toestel. Daar waar Morgan en Dewey de dag ervoor nog geen goede vrienden met dit toestel waren, lieten ze nu een veel betere oefening zien. Dewey haar boogje ging super en hiermee sloot zij een knappe sterke wedstrijd af! Lynn R. kwam niet helemaal in haar ritme en moest twee vallen meetellen, maar dit was een goede test voor de eerste plaatsingswedstrijd in januari! Romée en Lynn sloten af op brug, waar vooral Lynn heel blij was met haar oefening. Zij verbeterde zich ten opzichte van de vorige wedstrijd, maar helaas kreeg ze niet helemaal de verdiende punten. Romée was zelf niet helemaal tevreden omdat ze beter kan dan ze liet zien, maar uiteindelijk keken beide meiden met plezier terug op de wedstrijd.
Romée werd 2e, Lynn G. 3e, Dewey 5e, Lynn R. 5e en Morgan 7e.

Lotte is sinds dit seizoen bij ons komen trainen, ze is van de 5e naar de 4e divisie gegaan en eerste jaars senior, dat betekent 2 niveaus omhoog. Ze begon vandaag op vloer, voor het eerst op een grote vierkante vloer, oefening op muziek, toch wel even spannend. Lotte maakte een mooie arabier streksalto! De kop was eraf, ook haar wisselspagaat werd ruim geturnd en haar laatste series maakte de oefening compleet. Dit werd beloond met een mooie 11.800. Daarna naar sprong, 2 maal een half in half uit! Ook hier prima uitgevoerd. Het volgende toestel was brug, dit vind Lotte lastig en de laatste training lukte het allemaal net niet. Lotte heeft haar best gedaan en met een paar stopjes en wat hangen en wurgen soms, bleef ze op de brug en voldeed ze aan de eisen die ze moet laten zien, zoals een kip halve draai kip en de zolendraai. Als laatste balk. Met in turnen viel Lotte heel hard op de balk, ze stond op, en ging verder, wat een stoere meid! Met een koprol op startte ze haar oefening, alles verliep prima! Helaas ging Lotte wel 1 maal voortijdig van de balk. Een paar wiebels kon ze gelukkig corrigeren en hield de focus. Daarna was de prijsuitreiking, Lotte werd tweede! Een mooie zilveren kerstbal(medaille) voor in de boom thuis ;)

Zie Facebook voor de overige foto's