K&L marktplaats

Aangeboden: turnpakje Agiva, maat 8. €30 euro.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zilver en brons bij de Instap N2!
Op zaterdag 3 december mochten de turnsters in de 2e divisie ook beginnen aan hun wedstrijdseizoen in Hardenberg. Twee turnsters heeft K&L op dit niveau in de categorie Instap N2, het een na hoogste niveau dat er is in hun leeftijdsklasse. Een hele uitdaging voor ons kleine Zwolse clubje, want het aantal trainingsuren dat deze meisjes maken is voor dit niveau erg weinig, en ook beschikt onze club niet over een turnhal waardoor je toch trainingssituaties mist. Dat dit uiteindelijk resulteerde in tweemaal eremetaal is een geweldige prestatie!

In de wedstrijd namen de 8-jarige Romée en Lynn het op tegen 21 andere leeftijdsgenoten. 

Ze startten hun wedstrijd op balk, altijd spannend! Lynn begon goed met strakke armen en bleef de hele oefening op de balk. Ook Romée bleef de hele weg op de balk staan en viel op door een mooi hoog tempo in haar oefening. De 2e score op balk was voor Lynn, de 3e score voor Romée. Een super begin! Vloer volgt, een toestel wat nog de meeste aandacht vraagt voor de meiden. Ze hebben de laatste weken hard gewerkt aan strakke armen en dat lieten ze goed zien. Beiden turnden al een knappe arabier dubbel flick-flack en een loopoverslag gecombineerd met een gesloten overslag.

Ook sprong ging netjes, ze lieten op dit toestel echt zien wat ze kunnen.
De meiden mochten afsluiten op rek, een toestel dat op dit niveau heel streng wordt gejureerd en waar elk detail telt. Lynn turnt al een kip en laat mooie zwaaien zien. Toch gaf ze zelf aan dat ze beter kon, dat zagen wij ook. Desalniettemin een 3e plaats op brug! Romée overtuigde, zij turnde in een keer door en liet een super strakke oefening zien. Resultaat was een dikke 1e plaats op brug!
Tijdens de prijsuitreiking mocht Lynn het brons in ontvangst nemen, wat een verrassing! De dag werd nog mooier toen we hoorden dat clubgenootje Romée haar volgde en het zilver mee naar huis nam, wat een prestatie voor ons kleine turnclubje!

In januari turnen beide turnsters nog een tweede wedstrijd, maar het perspectief op plaatsing naar het landelijke circuit is nu al heel gunstig!