K&L marktplaats

Aangeboden: turnpakje Agiva, maat 8. €30 euro.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zilver voor Sari!
Op zaterdag 26 november was het al weer tijd voor de eerste plaatsingswedstrijd van de 3e divisie, in Nieuwleusen. Voor K&L in totaal 8 deelnemers deze dag in verschillende leeftijden. Er kwam zelfs een mooie zilveren medaille mee terug naar Zwolle, en tweemaal een plek nét naast het podium!

De jeugd2-turnsters Ruth en Sari begonnen de dag. Geen optimaal fitte turnsters, want Ruth was vandaag ziek maar turnde toch dankzij genoeg paracetamol, en Sari is de afgelopen twee weken ziek geweest en heeft daardoor weinig getraind. Meteen als eerste twee starten op balk, dat vraagt om een goede focus. Ruth is altijd erg stabiel op balk en liet dat ook nu weer zien met een mooi ritme in haar oefening. Sari is normaal niet zulke goede vrienden met de balk op een wedstrijd, maar ze had nu wel echt zin in haar oefening en dat pakte goed uit. Op een grote wiebel na een foutloze oefening! Op vloer turnen beide turnsters sinds dit seizoen een eigen oefening. Doel was om deze oefening lekker groot te turnen. In het gymnastische en dansante laten de meiden al mooi niveau zien met onder andere een wisselkwart en pirouette geheven gecombineerd met een enkele pirouette. In de series valt nog wat winst te behalen. Ruth ging de uitdaging aan om voor het eerst op sprong half in-half uit te turnen en deed dat met succes! Sari is bezig om haar sprong uit te breiden naar een hele draai al in de 2e fase, maar daar kwam deze wedstrijd nog wat te vroeg voor. Zij turnde een nette half uit.
Op brug was het nog even spannend hoe dit zou uitpakken. Dit toestel vraagt veel kracht en fitheid, en als je ziek bent (geweest) is dit extra zwaar. Het inturnen ging nog wat onzeker waardoor de zenuwen wat toenamen, maar tijdens de wedstrijdoefening lieten beide turnsters zien dat zij heel goed kunnen brugturnen! Volle bak was de aanwijzing, en dat deden ze! Ze noteerden zelfs de hoogste twee scores, Sari 1 op brug en Ruth 2! In de einduitslag mocht Sari door haar succesvolle wedstrijd zelfs het zilver in ontvangst nemen, gefeliciteerd! Ruth mist helaas net het podium maar mag enorm trots zijn op haar 4e plaats in een sterk deelnemersveld!

In de volgende wedstrijd mochten de pupillen 2 Dewey en Morgan hun nieuwe oefeningen voor het eerst laten zien. De wedstrijd begonnen ze sterk op sprong. Ruime overslagen en al knappe yourchenko’s zo vroeg in het seizoen. De kop is eraf! Brug gaat erg goed in de trainingen de laatste tijd. Jammer genoeg konden de meiden zich allebei niet goed aanpassen aan de gladde bruglegger. In combinatie met de wedstrijdzenuwen was het even stressen tijdens het inturnen. Tijdens de wedstrijdoefening konden beide turnsters helaas ook niet laten zien wat ze in huis hebben. Dewey schoot los met haar hand in de kip, iets wat normaal nooit gebeurt! Ze ging goed door en liet zelfs heel knap al een streksalto af zien. Morgan ging ook goed tot aan haar afsprong. Ze was helemaal de weg kwijt en erg verdrietig en boos daarover. Maar er stonden nog 2 toestellen op het programma! Voor deze toestellen hadden ze net zo hard getraind en dat mocht de jury ook zien. Even kletsen, tranen drogen en doorgaan. En hoe!
Morgan herpakte zich zo knap dat ze op het volgende toestel balk zelfs van de 30 turnsters de 2e score neerzette! Haar boogje a.o. lukte en zelfs de nieuwe afsprong die ze de training voor de wedstrijd voor het eerst deed lukte; radslag-salto. Ook Dewey kon deze afsprong pas net en bij haar lukte deze ook! Helaas had Dewey iets meer tijd nodig om te herpakken en kwam de balkoefening niet goed uit de verf. Bij het laatste toestel vloer zette ze dit recht en turnde ze een geweldig knappe vloeroefening met een hele hoge flick-flack salto! Ook Morgan ging door en turnde foutloos. Wat een kampioenen, je zo kunnen herpakken zegt veel over een turnster! Helaas ging de wedstrijd niet zoals gehoopt, maar beide meiden hebben veel geleerd en gaan hard trainen voor de 2e wedstrijd!
 

Tegelijk met de pupillen 2 mochten de senioren beginnen met hun eerste plaatsingswedstirjd. Een goed moment om te kijken, waar we staan, waar moeten we nog mee bezig en hoe gaan de oefeningen. Na een ronde rust, begonnen we op sprong. Chantal en Hanne sprongen beide een half in, heel uit. Helaas kwam Chantal bij haar 1e sprong te vallen. Jolyn en Maren sprongen beide een half in, half uit. Maren had een erg strakke sprong, zelfs 9de score van de 30 deelnemers. Daarna snel naar brug. Chantal had hier haar focus op gelegd en zich goed herpakt, dat was te zien, een mooi door geturnde oefening die er netjes uit zag werd beloond met een 11.550(2e score van de dag!) Daarna kwam Hanne, ook zij kon haar wippertje doorturnen en met een hele ruime streksalto half af, kwam ze op 10.850 uit. Daarna Jolyn, niet haar sterkste onderdeel, maar ze had er zin in en gaf alles. Ook zij kon zonder tussenzwaai haar oefening vervolgen na het vluchtelement en haalde een 10.900! Maren moest als laatste van de 4, sinds haar terug komst is brug een zware kluif voor haar, maar ze turnde heel netjes, met een paar stopjes en helaas zonder afsprong. Dit was haar zo nog niet eerder gelukt, helaas veel aftrek, maar dit haalt ze de volgende keer wel in.
Balk was het volgende onderdeel, allemaal hebben ze wat nieuwe elementen. Chantal kon haar ritme niet vinden en was haar focus kwijt. Hierdoor turnde ze niet wat ze normaal kan, Hanne stond ook wat te wiebelen op de balk, ging met haar lage pirouette aan het begin van de oefening er al voortijdig af. Wel turnde ze haar arabier op balk en een twist salto af. Maren moest al laatste, ze haal als enige de acrobatische combinatie, helaas viel ze wel eenmaal van de balk. De turnde met veel rust en heel netjes, dat werd beloond met een 9de score op balk, 10.450.
Als laatste vloer. Hanne en Maren turnde beide een nieuwe oefening op muziek, nog even zoeken op de vloer(wat we zelf niet hebben), de oefening zit nog niet zo in het systeem en is nog maar net een week af. Helaas viel Hanne 1 x en kwam ze buiten de vloer. Het lukte allemaal net niet. Maren was haar oefening even kwijt, maar turnde haar elementen goed, dat was te zien in de 6de score van de dag en dat als eerste jaar senior! Jolyn haar oefening is om kippenvel van te krijgen, genieten, mooie choreografie en een flick flack strek half tot stand! een 12.000, 3e van de dag op dit onderdeel! Chantal sloot de dag en wedstrijd als laatste af. Haar twist salto aan het einde ging helaas mis, maar ook zij heeft een mooie choreo, goede gymnastische sprongen en ze geniet als ze op vloer is en dat zie je. Uiteindelijk is Jolyn 5de geworden, Chantal 17de, Hanne 25 en Maren 29. Over 3 weken de 2e plaatsingswedstrijd in Hengelo. Hopelijk kan Milou dan 1 onderdeel mee turnen.