K&L marktplaats

Aangeboden: turnpakje Agiva, maat 8. €30 euro.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goud voor het team supplement E!

Het wedstrijdseizoen voor het damesturnen is weer gestart! Een aantal teams, 18 turnsters in totaal, heeft deelgenomen aan de teamwedstrijden in zowel het district als op landelijk niveau. Een mooi meetmoment zo vroeg in het seizoen om te kijken waar je staat en waar er nog aan gewerkt kan worden. Daarnaast is een teamwedstrijd ontzettend leuk omdat je het echt nog meer dan normaal samen doet.


In Doetinchem turnden de teams in niveau D1 en supplement E.
In de categorie instap/pupil 1 D1 turnden Vera en Lara hun allereerste wedstrijd buiten de deur. Yara en Liz hadden dit al een keertje eerder gedaan. De brugoefeningen van de meiden waren allemaal keurig. Yara zette een knappe 4e score op neer en Vera was zelfs de beste op brug! K&L was het beste team op brug. Op balk was Liz de kanjer van de dag. Een paar weken geleden waren zowel de handstand als de radslag nog spannend, maar in de wedstrijd turnde ze beide element vol overtuiging erop, alsof het niks is! Ook Vera zette een mooie oefening zonder val neer. Beiden scoorden de 2e score van de wedstrijd! 
Vloer volgde. Alleen voor Liz was dit herkenbaar, de instappers turnde voor het allereerst op een grote vierkante vloer. Spannend, maar o zo leuk! Yara en Lara luisterden heel goed naar de muziek, wat nog best lastig is! Liz was voor de 3e keer weer stabiel deze wedstrijd. Vera turnde wonder boven wonder een hele oefening. Een kleine week voor de wedstrijd raakte Vera geblesseerd aan haar knie waardoor de wedstrijd voorbij leek. Maar een geweldig mooi sportlijf bleek voor zo’n snel herstel te zorgen dat ze er toch stond en er bij was! Op sprong sloten de meiden ook allemaal keurig af. Het team werd 5e

De pupillen 2 en jeugd1 meiden vormden het andere team van de D1. Dit was een wedstrijd met een speciaal tintje, want Jes en Jennifer (jeugd1) hebben beiden kort geleden gekozen om een punt te zetten achter het turnen. Deze wedstrijd was dan ook hun allerlaatste optreden. Vandaag was dus nog meer dan normaal bedoeld om te genieten! En alsof alle spanning weg was, beide turnsters turnde een van hun beste wedstrijden ooit. Jes zette op brug, ondanks een ongelukje met haar duim een paar dagen van te voren, zelfs en dikke 14.400 punten neer, en dat al zo vroeg in het seizoen! Ook Dilara (pupil 2) turnde al een geweldig mooie brugoefening die goed was voor een 3e cijfer in de wedstrijd! Rochely was de topper in het team op sprong, haar ruime overslagen waren goed voor de 4e plaats. Op balk liet Dilara weer zien dat zij de jury kan overtuigen. Ondanks een val met de radslag haalde ze nog een top-4 notering op dit toestel door een mooie uitstraling. Vloer was van alle vier de meiden keurig. Heel goed te zien was dat deze turnsters echt ouder zijn geworden in hun manier van bewegen, ze turnen veel zekerder en weten precies wat ze aan het doen zijn, mooi te zien. Jennifer was enorm trots op haar arabier dubbel flick-flack, en terecht, de trainsters ook! Een wedstrijd waarin de meiden en trainsters enorm veel hebben gelachen met elkaar was goed voor de 5e plaats.  

Team supplement E bestond uit 4 junioren (Andra, Mandy, Hedwig en Eva) en 2 jeugd2 turnsters (Ruth en Sari). Zij turnden met 6 in een team waardoor niet iedereen elk toestel kon doen.
Op vloer beten Ruth en Sari het spits af met voor de allereerste keer hun eigen vloeroefening. Best spannend, maar toch ook wel erg leuk! Ondanks dat het nog vroeg in het seizoen is en beide turnsters net begonnen zijn in de keuzeoefenstof turnden zij hoge D-scores. Hedwig en Eva vulden Ruth en Sari aan op vloer en deden dat erg goed. Voor Hedwig was dit ook de allereerste keer op een vierkante vloer, omdat zij gepromoveerd is van de 5e naar de 4e divisie. Een hele stap, maar er was niets van te zien in de uitvoering! Sprong volgde waar 4x achter elkaar een half-in half-uit aan de jury werd laten zien door Eva, Mandy, Andra en Sari. De sprongen van Sari waren volgens de jury deze wedstrijd goed voor de 1e plaats! Op brug was het Andra die overtuigde, zij turnde in een mooi ritme achter elkaar door en werd hierdoor knap 3e op dit toestel! Mandy, Sari en Ruth vulden het teamtotaal mooi aan op brug. Op balk sloten Hedwig, Mandy, Ruth en Andra de wedstrijd af. Ruth turnde een knappe moeilijkheid van 3.5 bij elkaar op dit smalle toestel. Andra zette haar succes van brug door en pakte met een score van bijna 12 punten de 1e plaats. 
Door deze mooie resultaten bleek het team in de categorie supplement E verrassend het goud te pakken, knap gedaan meiden!

De senioren turnden hun teamwedstrijd in Waspik (Brabant) waar veel grote turnverenigingen in Nederland bijeen gekomen waren voor de kwalificaties.
Helaas, de eerste drie wedstrijden liepen uit, wat betekende dat we bijna drie kwartier hebben gewacht voordat we de zaal mochten betreden. Dit zorgde voor de nodige spanning. Gelukkig zat de teamspirit er bij de meiden goed in en lieten ze zich niet snel van de kaart brengen. Het eerste onderdeel van was sprong. Chantal, Maren en Hanne mochten voor het team allemaal twee keer een sprong uitvoeren. Nadat ze alle drie een mooi resultaat hadden behaald op dit onderdeel was de ergste spanning weggenomen en konden we er vol tegenaan bij het onderdeel brug. Chantal, Hanne en Jolyn turnden dit onderdeel fenomenaal met een prachtige afsprong uitgevoerd door Hanne: een streksalto met een halve draai.
Derde onderdeel balk. Hanne turnde een mooie zekere arabier en de arabesque pirouette van Jolyn was erg mooi uitgevoerd. Maren draaide haar hele pirouette op balk prachtig en zonder wiebels.
Op vloer zette Chantal een ijzersterke, gepassioneerde oefening neer zoals altijd. Jolyn landde de perfecte arabier flick-flack streksalto met een halve draai. Maren is terug bij de vereniging na een pauze van een jaar. Wij zijn dan ook supertrots op het feit dat ze zo goed kon meekomen met deze wedstrijd en haar oude vloeroefening oppakte alsof ze nooit is weggeweest. Het team eindigde netjes in het midden van de ranglijst en ik ben dan ook supertrots op mijn meiden. Het feit dat we mooie scores hebben neergezet en nieuwe oefeningen uit hebben kunnen voeren en dit alles terwijl wij niet wekelijks kunnen trainen in een professionele turnzaal met het juiste materiaal vind ik verbazingwekkend goed van de meiden. Dit was een mooie start van een nog mooier seizoen!