K&L marktplaats

Aangeboden: turnpakje Agiva, maat 8. €30 euro.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zaterdag 14 december was het tijd voor de eerste plaatsingswedstrijd van het seizoen voor de selectie turnen dames in de 3e divisie. Deze vond plaats in de mooie ruime topsporthal de "IISPA" in Almelo.

In wedstrijd 2 kwam Maren uit in categorie Jeugd 2, supplement E.
Maren had vloer als eerste onderdeel. Hierop behaalde ze een 9,850 door een niet-getelde eis. Daarna was sprong aan de beurt, daarbij liet Maren 2 verschillende mooie sprongen zien en behaalde ze een gemiddelde score van 10,775. Als derde onderdeel mocht Maren laten zien hoe goed ze al kan brug turnen en met een hele mooie en beheerste oefening behaalde ze een 11,400 op brug. Dit was zelfs de 4e score van de dag! Als laatste moest ze nog op balk laten zien wat ze in huis had. Altijd spannend op zo'n hoge smalle balk. Het begin was heel mooi en zuiver, maar toch een hele grote wiebel bij de radslag. Gelukkig bleef ze nog staan en kon ze haar oefening netjes afmaken en behaalde ze een hele mooie 11,300. Dit alles bij elkaar opgeteld gaf een totaal van 43,375 en daarmee kwam Maren op een mooie 9e plek in totaal te staan. Je kon goed zien dat ze hard heeft getraind en gegroeid is het laatste jaar.
 
In de laatste wedstrijd moesten de 2 senioren supplement C laten zien dat ze de 3e divisie waardig waren na de overstap vanuit de 4e divisie. Milou en Chantal begonnen op vloer. Milou was toch best zenuwachtig en stond niet heel stabiel op haar voeten. Chantal sprong voor het eerst haar twistsalto op een officiële wedstrijd, deze lukte goed maar daarna was de rest van de oefening toch wat minder stabiel. Milou behaalde een 10,200 en Chantal door een betere D-score een 10,900. Daarna kwam sprong. Beide sprongen 2 maal half in-half uit. Milou had gemiddeld een 10,700 en Chantal weigerde bij haar tweede sprong net voor de plank, waardoor ze een punt aftrek krijgt, maar nog wel een kans kreeg. Hierdoor kwam haar score uit op 10,550.
Daarna mochten ze op brug turnen. Beiden hebben een mooie strakke brugoefening laten zien. Helaas hebben ze niet alle eisen gehaald en haalden ze niet wat ze graag zouden willen. Chantal heeft de brug eerder moeten verlaten. Hierdoor waren de scores lager dan gehoopt. Beiden scoorden een 9,600. Als laatste balk. Ze begonnen toch wel ontspannen aan de oefening. Je kon goed zien dat ze heel veel en hard op balk hadden getraind. Milou turnde haar mooie combinatie boogje voorover-radslag, liet hoge sprongen zien, had een goede uitstraling en was strak. Hierdoor haalde ze een 11,900 voor haar oefening. Als 4e dagscore! Chantal turnde ook heel beheerst, netjes en had zeer hoge en mooie sprongen en ook haar combinatie lukte. De jury gaf haar een 11,050. Aan het einde van de dag weten we waar de meiden staan na hun 1e plaatsingswedstrijd van de 3e divisie. Milou eindigde als 15e met een puntentotaal van 42,400. Chantal eindigde vlak daarachter op de 17e plaats met een totaal van 42,100.
 
Op naar Hardenberg op 25 januari!
Ingrid
1epwAlmelo2013