Kwiek en Lenig op Facebook!

 

K&L marktplaats

Turnpakje met broekje van Kwiek en lenig, maat 10. Ziet er nog als nieuw uit. Prijs 50 euro.

Irene Messelink

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Het weekend van 2 en 3 juni stond in het teken van het Nederlands Kampioenschap turnen dames in de categorie pupil 1 N2, meisjes geboren in 2008 op het een na hoogste niveau voor deze leeftijdsklasse. De wedstrijden werden gehouden in Tilburg. Voor K&L was dit de eerste kennismaking met een NK, een mooie ervaring dus voor onze relatief kleine onbekende club.

Lynn moest beginnen op het toestel balk, haar minst sterke toestel dit hele seizoen. Tot vandaag! Lynn zette een dijk van een balkoefening neer. Overtuigend, strak en met een mooi ritme erin. Wauw wat een begin. Lynn wilde graag voor het eerst dit seizoen 12 punten scoren….het scorebord gaf een megascore van 13.567 aan waarmee zij direct op plek 4 stond na 1 ronde! Ook op vloer turnde Lynn overtuigend. Ze paste de laatste aanwijzingen goed toe en turnde maximaal. Voor deze vloeroefening werd Lynn gewaardeerd met het 9e cijfer van Nederland, knap! In de tussenstand stond Lynn nu nog op plek 6 na haar 2 moeilijkste onderdelen gedaan te hebben. De overslag op sprong ging prima, met de yurchenko kwam ze net wat op het niet-verende gedeelte van de plankoline waardoor de sprong er niet helemaal maximaal uit kwam. Toch een prima score en na 3 toestellen nog in de top 10…..wow wie had dat kunnen bedenken?! Brug restte nog, haar sterkste toestel waar zij de dag erna nog mee in de toestelfinale staat. Het krachtstukje ging erg netjes. Helaas verloor Lynn wat steun in haar opzwaai waardoor de losom handstand er te vroeg uit schoot. Lynn turnde het element nog een keer maar moest helaas weer een val incasseren. Stoer ging ze voor een 3e poging en liet ze de jury zien het element echt te kunnen. Helaas kostte dit wel veel punten, maar met een 27e plaats en een super knappe wedstrijd kijken we heel trots en tevreden terug op deze NK-finale!


Op zondag mocht Lynn nogmaals aantreden, deze keer in de toestelfinale brug. Bij een toestelfinale hoor je al tot de beste 8 turnsters van Nederland. Die 8e plaats heb je dan, alles wat hoger wordt is alleen maar extra gaaf. Het niveau in de toestelfinales was extreem hoog. Lynn turnde een super krachtstukje waarbij zij het plusje toegekend kreeg. Door een zwaaitje teveel en een iets ingehouden losom was de afstand tot het podium te groot, maar met een stabiele brugoefening werd Lynn uiteindelijk knap 6e van Nederland!

Een gaaf NK weekend, smaakt maar meer! Wie weet met meer turnsters volgend seizoen!