K&L marktplaats

Aangeboden: turnpakje maat 122 / 128

Conditie: zo goed als nieuw: het is slechts een half jaar gebruikt en ziet er netjes uit. De kleuren zijn helder en de velours is nog als nieuw.

Prijs: €39,95 (Nieuwwaarde: €60)

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eindelijk mochten de 4e divisieturnsters hun 1e PW turnen.
Lang voor getraind dus nu kijken waar ze staan.
 
wedstrijd 1
In wedstrijd 1 begonnen de instappers Celina en Lianne. Lianne was net 2 weken flink ziek geweest, dus spannend hoe ze het zou doen.
Zo op het oog aardig ontspannen begonnen de meiden op balk. Altijd lastig maar beiden beheersen dit toestel prima.

Celina turnde een prachtige, beheerste, strakke oefening waar ze heel blij mee was en terecht met een score van 15.100 waarmee ze uiteindelijk goed voor de 1e plaats op balk. Lianne volgde op balk met eveneens een hele mooie, strakke oefening die een uitstekende 14.100 opleverde, goed voor de 3e plaats op,balk.
 
Dat gaf veel vertrouwen voor de rest van de wedstrijd!
Op naar vloer: spannend want wisten ze hun hele oefening nog, zou de overslag lukken?
Lianne turnde een prima oefening, niets vergeten, mooie handstanden, bij de overslag viel ze jammer genoeg. Celina’s vloeroefening was eveneens goed, klein stukje choreo vergeten, goede pirouettes, overslag oké. Sprong volgde: inspringen verliep matig maar de wedstrijdsprongen, streksprong en handstandplatval waren voor beiden prima.
Tot slot de brug...spannend voor Celina: gaat de borstwaartsom lukken? Ja hij lukt redelijk, zwaaitjes waren mooi. Lianne turnde eveneens een mooie brug oefening, hoge zwaaitjes, prima.
De beste 10 turnsters stromen rechtstreeks door naar de regiofinale, dus spannend bij de prijsuitreiking.wat een verrassing: Lianne werd geweldig 4e en Celina won zelfs de wedstrijd met een gouden medaille als beloning!
Beiden dus rechtstreeks naar de finale. Wat ontzettend knap geturnd!Met veel vertrouwen zien we die finale tegemoet.
 
In de andere baan startten onze jeugd-1 meisjes Rochely en Dilara aan de eerste wedstrijd van het seizoen. Ze hadden er beiden zin in. Het eerste onderdeel was vloer. Rochely deed al heel knap een dubbel flick flack! Dilara ging op safe en werkte ook keurig zoals we gewend zijn van haar op wedstrijden. Het tweede toestel was sprong. Allebei sprongen ze een handstandoverslag. Rochely deed dit zo goed dat ze beloond werd met een 12.550, het derde cijfer van deze ronde, wauw! Daarna brug, beiden vonden ze de salto af heel spannend. Door een klein foutje in de oefening zaten we wat met de D-score, maar helaas konden we niet meer terug. Prima oefeningen, waarbij Rochely al een kip turnde. Laatste onderdeel was balk. Rochely viel er helaas 2 keer vanaf. Dilara turnde netjes en beheerst en haalde een 12.100 en werd daarmee derde voor dit toestel in deze wedstrijd. Heel knap! Helaas beiden geen directe plaatsing, nog even drie weken trainen voor de laatste dingen en op naar de play-off!
 
 
wedstrijd 2
Daarna waren de pupillen 1 Lara en Bente aan de beurt voor hun wedstrijd. Ze oogden allebei relaxed en hadden er veel zin. Vloer was hun eerste toestel: spannend hoe het zou gaan.
 
Bente heeft de laatste weken heel hard getraind op vloer dus gespannen keken we toe: het harde trainen heeft zijn vruchten afgeworpen: ze liet haar beste vloeroefening van het seizoen zien,prima! Lara liet ook een degelijke vloeroefening zien.
Sprong volgde: De overslag over kast van Lara was netjes, haar salto was heel mooi, hoog en goede landing. Bente haar overslag was redelijk, de salto was wat minder mooi.
Brug volgde: zouden ze alle plusjes halen? Lara turnde goede zwaaitjes, de buikdraai turnde ze erg ingehouden, bang door te draaien zei ze achteraf. 2 plusjes geteld dus netjes: Bente liet een degelijke oefening zien, haalde eveneens 2 plusjes.
We sloten af op balk: bij Lara sloeg ineens de spanning toe, de opsprong was wat wiebelig en dan is het heel lastig dit weer onder controle te krijgen: ze turnde een mooie handstand en een prima radslag. Bente turnde een solide balkoefening, weinig wiebeltjes, de radslag turnde ze met 1 voet op de balk en viel er toen helaas naast.
Hier zouden 14 turnsters rechtstreeks doorstromen naar de regiofinale.
Bente werd 18e en Lara 22ste: dus voor beiden volgt er over 3 weken een play-off. Nog even flink werken aan de aandachtspunten en dan gaan voor de 2e kans om alsnog naar de finale te mogen.
 
Lynn had in wedstrijd 2 haar eerste wedstrijd als junior. Dit betekent ook dat ze tegen meisjes moest die al mogelijk een jaar langer junior zijn. Altijd spannend. Ze had er zin in, maar je zag ook de zenuwen wel. Ook zij startte op vloer, keurig netjes gewerkt. Niet alles werd geteld zoals we hoopten dus de D-score viel iets lager uit. Keurige E-score dus een nette 8e plaats voor dit toestel. Toen sprong, tweemaal een nette handstand overslag met plank gesprongen. Op brug turnde Lynn zowel beneden als boven een nette kip en turnde een keurige oefening. Als laatste deed Lynn balk, altijd spannend op dit toestel. Ze keek erg tegen de radslag op. Helaas viel ze hier dan ook mee, maar de rest was zo netjes! Uiteindelijk was het nu een kwestie van afwachten... Lynn plaatste zich als 10e voor de finale! Yes!
 
wedstrijd 3
De senioren: uitval van 2 turnsters vanwege langdurige blessures, maar die kwamen wel aanmoedigen, geweldig! Milou keerde na 2 jaar weer terug op de wedstrijdvloer en nu in de 4e divisie. Andra en Mandy eerste jaar senior, wat zal dit brengen? We startten op vloer, Andra had een hele mooie oefening en kon zichzelf keurig opvangen bij de overslag salto. Ze was zelf niet helemaal tevreden en aan het einde bleek dat ze gewoon de hoogste score had op vloer: 11.700. Mandy turnde een nette oefening. Helaas werd de wisselring niet geteld, waardoor ze een eis niet haalde en veel lager scoorde in haar D-score. Milou koos ervoor toch nog geen salto’s te springen. Hierdoor miste ze 3 eisen en kende de consequentie, ondanks dat toch nog een redelijke score. Sprong was het volgende toestel. Mandy en Andra sprongen beide half in, half uit. Daar worstelen ze de laatste tijd wat mee. Milou sprong overslag, netjes en beheerst. Brug, Milou moest als eerste, het inturnen ging lekker en ze had er zin in, een nette oefening en een salto af! Een feestje want dat had ze al lang niet meer alleen gedaan! Met daarbij de 6e score van de dag. Andra en Mandy hadden beiden een keurige oefening: Mandy twee stopjes en Andra een nette salto ½ af. Het laatste toestel balk, Andra werd derde op dit toestel, ze bleef keurig op de balk en werkte rustig en netjes. Mandy deed een mooi boogje en zat er lekker in, zij behaalde een 6e score op dit toestel. Milou draaide bij de pirouette door maar turnde lekker en behaalde een hoge E-score waardoor ze 4e werd op dit toestel. De prijsuitreiking... spannend... Andra Vredenborg 2de!!! Wie plaatsen zich voor de finale…er gaan er tien door... 7e Milou, 8e Mandy... Yes alle drie door! Op naar 24 maart!
 
 
Achteraf bleek dat er met de punten iets niet goed was, waardoor er een nieuwe nummer 1 kwam en iedereen een plekje zakte, maar nog steeds was iedereen door. Andra ging een andere medaille halen, wauw wat een sportieve reactie en respect!